בכשרות חוג חתם סופר
משלוח חינם מעל 250 ₪
קפה עולה
השאירו הודעה ונחזור אליכם בהקדם
התקשר עכשיו: 08-8683300
עלינו

עלינו

תמונת כותרת

על בית הקלייה שלנו

בית קלייה מקומי במסורת האיטלקית

קפה עולה הוא בית קלייה ותיק והספקנו כבר למצוא את הקו הייחודי שלנו בהכנת קפה שאנחנו והלקוחות שלנו אוהבים מאוד. אנחנו עושים קפה חדש וטעים כמעט מדי יום. את הקפה אנחנו מייבאים בעצמנו מכל העולם ולא מפסיקים ללמוד ולחפש מקומות חדשים ומעניינים להביא לכם פולי קפה טעימים במיוחד.  את הקפה שאנחנו מכינים אנחנו משווקים ושולחים לכל מי שרוצה קפה יוצא דופן בכל רחבי הארץ.

אנחנו שייכים לאסכולת בתי הקלייה המקומיים והקטנים שבאיטליה, שבמשך עשרות שנים מספקים פולי קפה טריים לבתי הקפה המקומיים שבסביבתם. באיטליה יש היום יותר מ-3000 בתי קלייה קטנים כאלה, הקולים את פולי הקפה בשיטה האיטית ומדודה.  אנחנו יודעים שפולי הקפה  זקוקים לפיתוח והבשלה בתהליך קלייה איטי על מנת שיפתחו את קשת הטעמים הרחבה ביותר. השיטה שלנו מקנה לפולי הקפה מתיקות מאוזנת וטעמים טבעיים עשירים שהיו נאבדים בשיטות תעשייתיות מהירות יותר.

בית הקלייה הוקם בשנת 2007 מתוך אהבה אמיתית לייצור הקפה בכל שלביו, מבחירת הקפה בארצות רחוקות ואקזוטיות ועד מיזוג הטעמים החמקמק בבית הקלייה. בית הקלייה מנוהל ע”י המייסד שלנו, ניר אלינסון,  ומתנהל מתוך רצון עמוק לבסס בישראל מסורת קלייה מתוחכמת. אנחנו מאמינים שניתן לייצר כאן בארץ קפה מקומי איכותי ברוח המסורת האיטלקית במיזוג התחדשות ישראלית.

איך הכול התחיל

זו כנראה הייתה אהבה מניחוח ראשון. ריח הקפה המתבשל משך אותנו וקרא לנו אליו. על הר ירוק במכפר נידח במחוז דג'ימה שבאתיופיה, התעוררו בלוטות הטעם שלנו וגם רצון עז למצוא ולהכין את הקפה המושלם, שיהיה הכי אַחְלָה שֶׁבְּעוֹלָם.

מאז אותו ספל קפה אגדי הספקנו לבקר בהרבה מקומות. למדנו הכול על קפה מהמאסטרים בטריאסטה איטליה וב-2007 החלטנו להקים בית קליה קטן ואנרגטי משלנו בארץ ישראל! גם יצאנו לחפש בעולם את פולי הקפה המשובחים ביותר. ביקרנו ב-4 יבשות, חצינו אוקיינוסים וטיפסנו על הרים. הבאנו לכם קפה מברזיל, מהאי סומטרה באינדונזיה, מחוף השנהב, מאתיופיה, ועוד הזרוע נטויה.

אודות קפה עולה איך הכול התחיל

 

על הקפה שלנו

הפולים

אנחנוו מייבאים, יוצרים וקולים תערובות של פולי קפה מכל העולם, בין השאר קפה מברזיל, קולמביה, אתיופיה, אינדונזיה, חוף השנהב והונדורס. הקפה שאנחנו מייבאים נבחר על סמך דגימות שנשלחות אלינו היישר מהמטעים. אנחנו בוחרים לרוב את היבול הראשון באביב, שמניב בדרך כלל את הפרי הרענן והעשיר ביותר בטעמיו.

הקפה

כל קפה מקבל אצלנו יחס מיוחד בהתאם לתכונות שלו ולחזון שגיבשנו עבורו. חלק מהפולים ממש נועדו להשלים ולאזן את טעמיו של קפה אחר, אך חלק נועדו לעמוד לבד ובזכות עצמם. עכשיו רק נשאר לכם לטעום ולהחליט איזה קפה הכי מתאים לכם: חד-זני או תערובת, ערביקה או רובוסטה, אפריקה, ברזיל או סומטרה?

תמונה אודות 1
תמונה אודות 2

על המייסד שלנו

ניר אלינסון מייסד קפה עולה בבית הקלייהניר אלינסון הקים את קפה עולה בשנת 1992. ישראל בשנים האלה הייתה בעיצומו של מעבר מהקפה השחור המזרח תיכוני לאספרסו וקפוצ'ינו המערביים. הרעיון היה לספק לשוק המתעורר מכונות קפה איכותיות מאיטליה. מה שניר לא ידע הוא שהמכונה היא החלק הכי פחות חשוב בסיפור. כי הבחירה באספרסו היא לא מפנה תעשייתי. לא מדובר בבחירה בטכנולוגיה או בגדג'טים, אלא בשינוי תרבותי; שינוי היחס של החברה הישראלית לקפה. ההבנה שהקפה ולא המכונה במרכז, הובילה את ניר לצאת וללמוד כל מה שאפשר לדעת על קפה. הרעיון עכשיו נהיה לייבא לארץ משהו הרבה יותר שורשי... להביא לפה את knowhow הנחוץ כדי להשריש אצלנו תרבות של קפה.

ניר יצא ללמוד על קפה. הוא השלים לימודי קפה באיטליה, באקדמיה של טריאסטה, שם הוסמך בטעימת קפה ובניית תערובות אספרסו ברוח המסורת האיטלקית. הוא נדד בין אתיופיה וברזיל, אינדונזיה וג'מייקה, כדי ללמוד ולהכיר את אזורי הגידול ומאפייני הקפה שירצה לביא לארץ.  הוא כבר התחיל לחשוד אז שאיכות פולי הקפה היא הגורם המשמעותי ביותר בהפקת קפה טוב באמת. בסוף, החליט להקים פה בית קלייה שיביא לעולם אספרסו ישראלי – מפעל שיתפח גם אצלנו ניצנים של תרבות קפה מקורית. מקום שיעמיד יצירה מקומית של אספרסו, שתתאים לתרבות שלנו ולחך שלנו – קפה ישראלי.

"קפה עולה" נולד מתוך אהבה לקפה ורצון לייצר כאן מסורת של בתי קלייה ישראליים, כמו שעשו האיטלקים לפני עשרות שנים. המהפכה התרבותית, כאמור, כבר החלה, הפרויקט שלנו עוד בעיצומו - וכולכם מוזמנים לקחת בו חלק!

 

 

 

 

 

 

 

תמונה אודות 1