
תהליך הכנת פולי הקפה
הקפה, הוא בין המשקאות הפופולאריים ביותר בעולם. בשנים האחרונות גם הישראלים הפכו להיות אניני טעם בכל הקשור לטעם והארומה של המשקה, איכות הפולים ועוד פרמטרים הקובעים את טעמו. אז לשתות קפה כולם יודעים, ומה באשר למעט מידע אודות הליך הכנת פולי הקפה?
מהו מקור הקפה?
את העצים נוטעים אך ורק באזורים גיאוגרפיים בהם שורר אקלים טרופי, (כמו זה הקיים במדינות שונות בדרום אמריקה, אסיה ואפריקה שממנו מופק קפה ערביקה ועוד סוגים רבים), שכן עצי הקפה זקוקים להרבה לחות וחום. העצים גדלים במקומות גבוהים ויש לטפל בפולים היטב,משמע, נדרש מעקב רציף אחר הליך הגידול ויש לעשות שימוש במכשור וטכנולוגיה מתקדמת בכדי שיהיה ניתן לזהות פולים שאינם ראויים בעלי פגמים. בדרך זו, אפשר לוודא כי אך ורק שפולי קפה איכותיים ימשיכו את דרכם הלאה, עד שיגיעו לכוס הקפה שלנו.
מהם ההליכים הנדרשים להכנת הפולים?
ישנם כמה הליכים טכנולוגיים אשר בלעדיהם לא ניתן להכין פולי קפה , וכל הטכנולוגיות בהן נעשה שימוש אושרו על ידי גורמי תקינה בינלאומיים.
קלייה - כיום הקלייה מתבצעת באמצעות מכשור מתקדם, כך שהיא איכותית ביותר. את כל ההליך יש לבצע תחת השגחתו של איש מקצוע, משמע קולה בעל ניסיון רב בתחום.
קירור - לאחר קלייתם של הפולים יש לקרר אותם. פעולת הקירור מתבצעת תוך כדי העברת אויר קר על מנת לשמור על הארומה.
לאחר הליכים אלה, יש לבדוק שוב את הארומה והטעם של הפולים, ולדאוג שאלה ישמרו. לבסוף, יש לנקוט באמצעי מניעה על מנת שפולי הקפה לא יתחמצנו. חשוב כאן להזכיר, כי כל חברה בוחרת בעצמה את הליכי הייצור והטכנולוגיות בהן היא עושה שימוש, אולם הליכי הכנת פולי הקפה המוזכרים במאמר הם אלמנטריים והכרחיים על מנת לשמור על איכות, טעם וארומה.
אריזת פולי הקפה
במפעלים לייצור פולי קפה יכולות להיות גם מכונות אריזה, רבים מהם עושים שימוש במכונות וואקום או הדבקת שסתום (נשם) אשרבאמצעותן ניתן לשמור על טריות הקפה מבלי לפגוע באיכותו. באופן כללי, חשוב לדעת כי פולי קפה אותם מאחסנים למשך תקופות ממושכות, עשויים להתחמצן, או אז גם הארומה נעלמת והטעם. כיום ישנן חברות אשר פיתחו שיטות מיוחדות שנועדו למנוע פגיעה בפולים בעת אחסונם. כמו כן, חשוב ביותר שכל סוגי קפה לא ייחשפו ללחות או לאור.
שמירה על איכות גבוהה לאורך זמן
כפי שניתן לראות, הליך הכנת פולי קפה הינו ארוך, קפדני ומורכב . כל ההליכים הרבים הנדרשים לייצור פולי הקפה, נועדו מלכתחילה לשם מטרה אחת – למנוע פגיעה בהם, לשמור על איכות פולים אופטימאלית תוך כדי הקפדה על בקרת איכות מתמדת.
השאירו פרטים בטופס, הקפה עלינו