זו כנראה הייתה אהבה מניחוח ראשון. ריח הקפה המתבשל משך אותנו וקרא לנו אליו. על הר ירוק במכפר נידח במחוז דג'ימה שבאתיופיה, התעוררו בלוטות הטעם שלנו וגם רצון עז למצוא ולהכין את הקפה המושלם. מאז אותו ספל קפה אגדי הספקנו לבקר בהרבה מקומות. למדנו הכול על קפה מהמאסטרים בטריאסטה איטליה וב-2001 החלטנו להקים בית קליה קטן ואנרגטי משלנו בארץ ישראל!
גם יצאנו לחפש בעולם את פולי הקפה המשובחים ביותר. ביקרנו ב-4 יבשות, חצינו אוקיינוסים וטיפסנו על הרים. הבאנו לכם קפה מברזיל, מהאי סומטרה באינדונזיה, מחוף השנהב, מאתיופיה, ועוד הזרוע נטויה.
בית הקלייה
אנחנו קולים יום יום מגוון גדול של סוגי קפה, במלאי הקפה הירוק שלנו ישנם יותר מ-20 זני ערביקה ורובוסטה שמהם אנו קולים שש תערובות ואין ספור קפה חד זני. מכונת הקלייה בה אנו קולים היא מסוג Ghibli R30 תוצרת Coffee-Tech, המאפשרת לנו לשלוט בכל משתני הקלייה ולהתאים את פרופיל הקלייה לסוג הקפה אותו אנו קולים.
צוות קפה עולה
ניסיון של 23 שנים של קליית קפה, מאפשר לצוות העובדים, את הידע של תיכנון ובניית תערובות מאוזנות ועשירות טעם. במסירות ודייקנות אנו קולים קפה יום יום ומוכרים אותו באהבה באתר ובחנות הקפה שפארק ראם.
על המייסד
הקמתי את בית הקלייה בשנת 2001 אחרי שהשלמתי לימודי קפה באיטליה, באקדמיה של טריאסטה, שם הוסמכתי בטעימת קפה ובניית תערובות אספרסו. סיירתי בכמה מחוזות באתיופיה וגילתי שם טעמי קפה חדשים, בקרתי בברזיל, אינדונזיה וג'מייקה, כדי ללמוד ולהכיר את אזורי הגידול ומאפייניו, מתוך הבנה שאיכות פולי הקפה היא הגורם המשמעותי ביותר בהפקת קפה טוב באמת.
ניר אלינסון
מייסד ובעלים