על בית הקלייה שלנו
בית קלייה מקומי במסורת האיטלקית
קפה עולה הוא בית קלייה ותיק והספקנו כבר למצוא את הקו הייחודי שלנו בהכנת קפה שאנחנו והלקוחות שלנו אוהבים. אנחנו עושים קפה חדש מדי יום. את הקפה אנחנו מייבאים בעצמנו מכל העולם ולא מפסיקים ללמוד ולחפש מקומות חדשים ומעניינים להביא לכם פולי קפה טעימים במיוחד.
אנחנו שייכים לאסכולת בתי הקלייה המקומיים והקטנים שבאיטליה, שבמשך עשרות שנים מספקים פולי קפה טריים לבתי הקפה המקומיים שבסביבתם. באיטליה יש היום יותר מ-3000 בתי קלייה קטנים, הקולים את פולי הקפה בשיטה האיטית. אנחנו יודעים שפולי הקפה זקוקים לפיתוח והבשלה בתהליך קלייה איטי על מנת שיפתחו את קשת הטעמים הרחבה ביותר. השיטה שלנו מקנה לפולי הקפה מתיקות מאוזנת וטעמים טבעיים עשירים שהיו אובדים בשיטות תעשייתיות מהירות יותר.
בית הקלייה הוקם בשנת 2001 מתוך אהבה אמיתית לייצור הקפה בכל שלביו, מבחירת הקפה בארצות רחוקות ואקזוטיות ועד מיזוג טעמים מאוזן בבית הקלייה. בית הקלייה מנוהל ע”י המייסד שלנו, ניר אלינסון, ומתנהל מתוך רצון עמוק לבסס בישראל מסורת קלייה מיקצועית. אנחנו מאמינים שניתן לייצר כאן בארץ קפה מקומי איכותי ברוח המסורת האיטלקית תוך התאמה לחיך הישראלי.
איך הכול התחיל
זו כנראה הייתה אהבה מניחוח ראשון. ריח הקפה המתבשל משך אותנו וקרא לנו אליו. על הר ירוק במכפר נידח במחוז דג'ימה שבאתיופיה, התעוררו בלוטות הטעם שלנו וגם רצון עז למצוא ולהכין את הקפה המושלם.
מאז אותו ספל קפה אגדי הספקנו לבקר בהרבה מקומות. למדנו הכול על קפה מהמאסטרים בטריאסטה איטליה וב-2001 החלטנו להקים בית קליה קטן ואנרגטי משלנו בארץ ישראל! גם יצאנו לחפש בעולם את פולי הקפה המשובחים ביותר. ביקרנו ב-4 יבשות, חצינו אוקיינוסים וטיפסנו על הרים. הבאנו לכם קפה מברזיל, מהאי סומטרה באינדונזיה, מחוף השנהב, מאתיופיה, ועוד הזרוע נטויה.
על הקפה שלנו
על המייסד שלנו
ניר אלינסון הקים את בית הקלייה בשנת 2001 אחרי שהשלים לימודי קפה באיטליה, באקדמיה של טריאסטה, שם הוסמך בטעימת קפה ובניית תערובות אספרסו ברוח המסורת האיטלקית. הוא נדד בין אתיופיה וברזיל, אינדונזיה וג'מייקה, כדי ללמוד ולהכיר את אזורי הגידול ומאפייני הקפה שירצה להביא לארץ. כבר אז הבין שאיכות פולי הקפה היא הגורם המשמעותי ביותר בהפקת קפה טוב באמת.