למה ג’מייקה בלו מאונטיין הוא הקפה היקר ביותר בעולם?

התנאים המיוחדים של ההר בלו מאונטיין בג’מייקה מאפשרים תהליך הבשלה איטי יותר (10 חודשים) וזה מעשיר את פולי הקפה שעל העץ, במיגוון גדול של טעמים. טעמו לגמרי לא מריר ובהחמיצות הקלה שלו ישנה קשת טעמים של פירות טרופיים של פרחים וגם של קקאו, המורכבות הזו שנשארת לאורך זמן בחלל הפה, מזכירה את הטעם של שמפניה משובחת. נדיר מאוד שזן אחד של קפה מכיל בתוכו כזו מורכבות של טעמים, נצרף לזה שבלו מאונטיין גדל רק בג’מייקה בבלו מאונטיין ונקבל את המחירו הכל כך יקר.

הממשלה הג’מאיקנית חוקקה חוקים להגדרת הקפה הגדל בבלו מאונטיין. קפה שגדל בין 1000-2000 מטר מעל פני הים הוא בגדר ג’אמייקה בלו מאונטיין. קפה שגדל בין 500-1000 מטר מעל פני הים נקרא ג’מאייקה מאונטיין קופי וקפה שגדל עד 500 מטרים יקרא ג’מאייקה האי מאונטן.

הקפה בלו מנאוטיין שאנו מיבאים מג’מייקה, הוא קפה המאושר כג’מייקה בלו מאונטיין שכאמור גדל למעלה מ 1000 מ’ ומגיע בחביות חתומות של 15 ק”ג.