פולי קפה ערביקה
לפניכם מגוון זנים של פולי קפה ערביקה מהטובים ביותר שיש לעולם להציע. בדקנו ובחרנו את הפולים הכי טעימים וקלינו אותם במידה הנכונה כדי להוציא מהם את מלוא הפוטנציאל. הולך להיות לכם מאוד טעים בבקרים מעכשיו. תיהנו.
על זן הקפה ועל התכונות שלו
קפה הוא עולם של ממש. עם מגוון של זנים וסוגי קפה שונים של משקאות מוכרים ואהובים. מכל זני הקפה הקיימים ערביקה הוא כנראה המפורסם ביותר. מדובר בזן רווח של פולי קפה שמגיע לידי שימוש ברחבי העולם כולו. מקורו באתיופיה ובתימן ולכן זכה לכינוי שיח הקפה של ערב, וכן קפה ערבי (למרות קפה הוא למעשה עץ). בגלל אזורי הגידול הגבוהים שלו הוא מוכר גם בשם קפה ההרים, יפה לא? אמנם קיימים זנים רבים של קפה. אך יש שני סוגים שמשמשים למשקאות והם קפה רובוסטה וקפה זה. יתר הזנים משמשים לתעשיית הקומסטיקה. וכן, יש דבר כזה. קפה ערביקה שלנו נחשב לילד הפופולארי בכיתה. הוא מוכר כזן איכותי מאוד, כזה שרבים ברחבי העולם בוחרים בו ורק בו להתחיל איתו את הבוקר.
מה אנחנו יכולים לספר לכם על תכונותיו של פולי קפה ערביקה?
מקובל היום שקפה ערביקה הוא הקפה הראשון שתורבת. גדלו אותו בדרום מערב של חצי האי ערב לפני כאלף שנים ויותר. הרבה לפני שהתחילו לשתות קפה אצלנו במערב. פולי קפה ערביקה נחשבים לזן משובח של קפה, כאמור, בזכות העומק הארומטי שלו וההשפעה של תכונות הקרקע ומזג האוויר על דקויות הטעם. הוא מכיל כמות פחותה יחסית של קפאין ביחס לרובוסטה והוא מאופיין בטעמים מאוד עשירים ומפותחים במגוון שקשה להאמין: מפירותיות חמצמצה, מרירות שוקולדית, ועד אגוזיות מתקתקה. הקרמה שלו (השומן) נמוכה גם כן ביחס לרובוסטה ולכן צריך לעיתים רובוסטה כדי שהקרמה שלה תישא את טעמיו. פולי קפה מסוג זה גדלים באזורים הגבוהים ב-900 עד 2000 מטר מעל לגובה פני הים. הצורה של הפולים הינה שטוחה אך ארוכה, והצבע של הפולים הינו ירוק עמוק. הקפה רגיש לכפור. עובדה זו מקשה על הגידול של פולי הקפה בגבהים הדרושים לו, מה שכמובן מייקר אותו. עץ קפה מזן זה גדל לגובה של כ-9 עד 12 מטר. אם כי במטעי הקפה גוזמים את העץ לגובה של 3 מטרים כדי לאפשר קטיף נגיש יותר. מכל עץ אפשר להפיק בין חצי קילו ל-5 ק"ג של פולים מיובשים. כמובן שהכמות משתנה בהתאם למצב העץ, למשקעים שהוא קיבל ולאזור בו הוא ניצב. מגדלי הקפה משקיעים משאבים רבים בגידול עצי הקפה, וזאת במטרה להפיק תוצרת משובחת וכמות גדולה של פולי קפה לתעשיית המשקאות. עמל רב כרוך בכך בגלל העובדה שהקפה רגיש לכפור, שעולול לפגום באיכות היבול. כמובן שנמצאו פתרונות לייעול הגידול, וכיום מגדלים מודרניים מייצרים כמות גדולה של פולי קפה לייצוא ושיווק ברחבי העולם כולו.פולי הקפה ערביקה הם הילד הפופולארי בעולם הקפה, אבל יש לא מעט שוני בין פולים שונים מאזורי הגידול ברחבי העולם. לטובתכם ריכזנו פה רק את הטוב ביותר שיש לתבל להציע, וגם מיזגנו פולים מפה ומשם כדי לספק לכם תערובות קפה יוצאות דופן. בחרו לכם מוצר ותופתעו כמה קפה יכול להיות טעים, הרבה יותר מכל מה שטעמתם עד עכשיו. רוצים הכוונה בעל פה? דברו איתנו בטלפון.