
איך אנחנו מעריכים כמה הקפה דֵּלִישֶׁס?
אנחנו מחפשים כל הזמן פולי קפה אָלֵף אָלֵף, מאזורי אקלים שלמדנו להכיר ולאהוב. . אנחנו מביאים לארץ את היבול הראשון של הקיץ, שהוא יבול עשיר, רענן והכי איכותי שאפשר לבקש. לפני שאנחנו בוחרים את הקפה, אנחנו טועמים דוגמאות שנשלחות אלינו מבתי הגידול. כל עונה, יש התרגשות מחודשת לקראת היבול החידתי שיגיע. כי מי יודע איזה קו ארומטי מפתיע נגלה שם השנה? כל קפה חדש שאנחנו מצליחים להניח עליו את הידיים הזריזות שלנו מקבל אצלנו יחס כמו אל דוד מאמריקה. רצף השאלות לא פוסק עד שמרגישים שסופר לנו הכול. קפה טוב, תמיד שומר משהו לעצמו, עוד איזה קו ארומטי חמקמק. המשחק נהייה עוד יותר מאתגר כשמדובר בתערובות קפה. הן לוקחות את המורכבות של כל זן וממזגות ביניהן. זה ריקוד שיכול להתחיל מסורבל, כשהארומות השונות שמות זו לזו רגל, אבל בסוף הכול מתמזג לקו הרמוני אחד זורם, שכל רכיב בו משלים את האחרים. לרוב קו אחד דומיננטי ייקח פיקוד, ונקבל, למשל, משקה שוקולדי מריר, אגוזי מתקתק או עדין ופירותי, לרוב המיזוג המושלם יתגלה לנו בהדרגה. לשמחתנו, למגוון הטעמים של והבלנדים אין סוף.
מה עושה קפה לטוב?
פולי קפה טובים טובים צריכים להיות ערבים לחך, אבל זה לא נגמר שם. השאלות שלנו באות מכל מיני כיוונים ומנסות לקבל תמונה מלאה ורב-גונית על המשקה הסופי שמתקבל. לכן אנחנו בוחנים אותו באמצעות כל החושים - פה, אף, עיניים, ידיים ואוזניים וגם אינטואיציה. אנחנו אנשים פשוטים, ולא מחפשים להיות פלצנים גדולים, אבל יש לנו שאיפה אחת – לעשות את מה שאנחנו עושים טוב. הכי טוב שאפשר. כך שלא נוכל לוותר על בחינה של שום אספקט בחוויית הקפה וסוגי הקפה.
פה – נבדוק את טעם הקפה בחלל הפה תוך כדי הלגימה ואחר הלגימה, עם תשומת לב ראויה לאפטר טייסט.
אף – ריח הקלייה, הטחינה, החליטה, הבל המשקה מהכוס וארומת המשקה העולה עם הלגימה.
עיניים – מראה הקרמה, צבע וגוון הקפה, קלילות הזרימה בחליטה ואחיזת הקפה בדפנות הכוס
ידיים (ופה) – טקסטורת הפולים, מידת השמנוניות, איכות הטחינה, טקסטורת הקפה בחלל הפה ועל הלשון.
אוזניים – צליל הטחינה, ירידת הקפה לכוס באחידות חלקה, וכל מה שיש לכם לגלות לנו ;)
קפה דלישס רק אצלינו! השאירו פרטים וכבר נדבר