איך פינת הקפה שלכם יכולה להפוך למקום שבו נולדים רעיונות חדשים למשרד?
באחד הפרקים הידועים ביותר של התוכנית המיתולוגית “סיינפלד” מסבירים ג’רי וג’ורג’ לראשי רשת NBC, שהם רוצים לעשות תכנית על כלום עליה ידברו למחרת ב”שיחת ברזייה”. לא במקרה הם ניפקו את המושג הזה, שכן ידוע שהתוכנית סיינפלד עצמה הצליחה מאוד בזכות העובדה, שאנשים במקומות עבודה שונים היו נפגשים על יד הברזייה ומשוחחים עליה, מכאן נוצר המושג הזה.
מתוך מושג זה ובכלל מתוך חשיבה חדשנית, יותר ויותר מעצבים החלו להציע תכנון ועיצבו משרדים על פי הקונספט שפינת הקפה במשרד יש לה הרבה יותר משמעות מאשר מקום אליו העובדים הולכים (תוכלו למצוא עסקאות משתלמות לעסק שלכם, מוזגים לעצמם קפה וחוזרים לשולחן. התפיסה החדשה היא, שבפינת הקפה העובדים יכולים לעצור, לשוחח אחד עם השני, להחליף רעיונות ודעות, וכך להוציא אל האור דברים חדשים.
אין זה מקרי שבסרטים ובתוכניות טלוויזיה רבות, אנחנו יכולים לראות כיצד רעיונות חדשים נולדים במפגשים כאלה ליד פינת הקפה, זה קורה במציאות וזו גם המטרה הראשית או העקיפה של תכנון ועיצוב משרדים בכלל ופינות קפה בפרט. השאלה הגדולה היא כיצד עושים את זה.
כאן נתקלים מעצבים ובעלי משרדים רבים במוקש קל, מצד אחד, הם רוצים שפינת הקפה ירוק או כל סוג קפה אחר תהיה נעימה, מקום בו אפשר לשבת ולשוחח, מצד שני, הם לא רוצים שהמקום יהיה יותר מדי נעים, אחרת העובדים ישבו ולא יקומו. מן הסתם, זה תלוי הרבה גם בעובדים עצמם, במוסר העבודה שלהם ובאמינות שהם מפגינים כלפי המקום, אך מצד שני, צריך להתגבר גם לדעת כיצד מתגברים על המוקש הזה.
כיצד מעצבים פינת קפה בצורה נכונה
בשלב הראשון צריך לבחור חלל במשרד אליו כולם יכולים להגיע בצורה נוחה. זה תלוי בגודל המשרד ובכמות העובדים בו. אם מדובר במשרד בן קומה אחת, אז זה הרבה יותר פשוט שכול העובדים יוכלו להגיע אל הפינה. אם מדובר במבנה בן מספר קומות, אז עדיף שלכל קומה תהיה פינה משלה, כך גם העובדים באותה קומה יוכלו להגיע אליה בקלות וגם לא יבזבזו זמן עבודה יקר.
כשאנחנו מדברים על פינת קפה שכולם יכולים להגיע בקלות, הכוונה גם, שזו לא תהיה פינת קפה שנמצאת בתוך חלל מסוים בו אנשים אחרים עובדים, או ליד שולחן של עובד מסוים. אלא זה צריך להיות חלל ניטראלי, כזה שהעובדים יכולים לגשת אליו בצורה נוחה, לשהות שם מבלי להפריע לאיש. אנחנו יודעים כי שאלנו חברים. כעת צריך להתייחס לשאלה, כיצד אנחנו רוצים שהעובדים ישהו שם, האם אנחנו רוצים שייקחו את הקפה ויילכו או שיהיה להם כמה רגעים בינם לבין עצמם. האופציה השנייה היא פחות חסכונית אך יותר נוחה. גם עבור העובדים וגם עבורנו כמעסיקים. כך אנחנו מספקים להם כמה רגעים של הפסקה, כמה רגעים בו הם יכולים להיות אחד עם השני, להחליף רעיונות ודעות. לשם כך אנחנו לא חייבים לספק שולחנות ישיבה, אך כן אפשר לספק כיסאות בר למשל, אנחנו כן יכולים לספק דלפק לידו אפשר לעמוד, רצוי שיהיה במקום חלון שמשקיף החוצה. יהיה נכון מצידנו לא להציב במקום טלוויזיה או עיתון, על מנת שדעתם לא תהיה מוסחת.
המקום צריך להיות מרווח, נקי, ושיהיה נעים לשהות בו. לכן רצוי שהוא יהיה צבוע בצבעים בהירים ונעימים לעין, רצוי שבמקום יהיה כל הזמן סוגי קפה וחלב ודברים שהעובדים זקוקים להם, וכן מקרר בשביל שהם יוכלו לאחסן בו מצרכים שהם מביאים מהבית לארוחת בוקר או צהריים, לעמדה כזו מושלמת יחד עם פוליק פה איכותי תוכלו למצוא ברשת קפה עולה המבצעת קלייה מקומית עם פולי קפה טריים בכל יום.
אז חשוב לזכור תכנון ועיצוב משרדים, לא מתייחס רק לאזור בו נמצאים העובדים כל היום ועובדים, אלא הוא גם צריך להתייחס ברצינות גם לאזורים אחרים, כמו למשל, פינות קפה.
למשרד שלכם מגיע קפה מעולה, השאירו פרטים בטופס