הקפה האתיופי נחשב לאיכותי במיוחד - האם המוניטין מוצדק?
הקפה האתיופי, הוא מזני קפה של ערביקה. זן פולי הקפה הצומח במקומות גבוהים, באיזורים עם כמות גדולה של מינרלים בקרקע וטרואר עשיר שמייצר קוים עדינים ונדירים של טעמים. יש לציין שלאתיופיה אין בלעדיות על זן קפה זה. כיום יש מטעי ערביקה בכל העולם, מהודו, דרך אינדונזיה ועד ברזיל והקריבי.
אולי הקפה האתיופי נחשב למשובח בגלל זכות ראשונים – שהרי אתיופיה היא מקורו של הקפה הזה והמקום שבו תורבת לראשונה.
זכות ראשונים זו מזכירה את הכבוד שמקבל מחוז שמפיין בצרפת (שממנו מגיע המשקה המבעבע הנחשב) או שמה הטוב של הגבינה השוויצרית. סכל אופן גם באתיופיה עצמה יש לקפה מקום של כבוד. אתיופים, מגדלים, קולים ושותים קפה כבר אלפי שנים בלי כל סימן להאטה. גם קפה ערביקה בא ממקורות איתיופיה.
אז מה הופך את הקפה האתיופי לקפה משובח? אם בכלל.
תהליך גידול פולי הקפה והפקתו של הקפה האתיופי נוגדים את כל מה שאנחנו רגילים אליו בעולם המודרני. מדובר כאן בתהליך ארוך שכל שלב בו חשוב ומצריך פיקוח והוא כולל גם תנאי גידול ייחודיים, ללא קיצורי דרך או מעקפים. זהו כנראה סודו של הקפה האתיופי. האתיופי לא קוטפים את הקפה מיד עם היבול הראשון לאחר השתילה, אלא מחקים ששיחי הקפה יתבגרו וישביחו. הם יחכו 4 עד 7 שנים עד שהצמח יבשיל בטעמי לאיכות הרצויה, ורק אז יתחילו ללקט ולמכור את הקפה. כבוד!
כל פול נקטף בנפרד לפי העין – אם נראה שהגיע לבשלות הרצויה – הקטיף הוא ידני ולא מכאני ונעשה בגלים, כשכל פעם בוחרים רק את הפולים הבשלים ביותר.
גם שלב הקטיף של פולי הערביקה שונה מקטיף של זנים אחרים כמו רובסטה. בעוד שהקטיף של פולי קפה אתיופי הוא ידני ומאפשר לקוטפים לבחון את הפולים ולקטוף רק את אלו הבשלים, בקטיף המכני של הרובסטה כל הפולים נקטפים בבת אחת, ללא קשר לטיבם. קטיף ידני מיקר את הקפה אבל גם מאוד מאוד משפר את איכותו. כשהטעם הוא חזות הכול לא חוסכים באמצעים.
אז אפשר בהחלט לדבר בשבח הקפה האתיופי. מי שטועם לא יכול להתעלם מהטעם המעודן והמתוק, המלווה במרירות נעימה. נסו ומיד תבינו איך ולמה הפכו פולי הערביקה מאתיופיה למוצר מבוקש כך-כך בכל בעולם.
קפה עולה דוגלת בקפה איכותי ומיוחד, השאירו פרטים ותתחדשו בקפה מיוחד