סוגי פולי הקפה ותערובות
אנו אוהבים לשדרג הקפה שלנו ויוצרים תערובות וסוגי פולי הקפה. הקפה הוא משקה שמפיקים אותו מצמח הקפה. מדובר על צמח שפירותיו אדומים ואילו את הקפה מכינים מהגרעין הפנימי של הפרי. מגרעין זה מכינים את האבקה המוכרת לכולנו או את הגרגרים הנקראים גם פולי קפה. צמח הקפה מספק את הגרעין לייצור משקה הקפה. אם כי הצמח עובר תהליך מיוחד שנועד לסגל לקפה את הטעם ואת הארומה המיוחדים. ההליך כולל קלייה של הגרעין ולאחר מכן טחינה.
הטעם של הקפה הוא תוצאה של מספר פרמטרים
- סוג הקפה הנבחר
- אופן הקלייה
- משך זמן הקלייה
זני הקפה הדומיננטיים
בעולם יש מספר רב של סוגי פולי קפה, אך השחקנים הראשיים בתחום הם שני זני הקפה הנקראים ערביקה ורובוסטה. מעניין לדעת שזני קפה אחרים משמשים לתעשיות אחרות כמו תרופות וקוסמטיקה.
ערביקה
הקפה מזן ערביקה התגלה באתיופיה לפני למעלה מאלף שנים. לעץ זה יש פריחה לבנה והפירות שלו היו אלו ששימשו לראשונה לייצור משקה הקפה. זן הערביקה מפיק משקה עדין ומתקתק והוא נחשב לקפה הטעים ביותר. זן זה מכיל פחות קפאין ולכן טעמו פחות מריר, דבר ההופך אותו לקפה מבוקש מאוד. כמו כן קפה ערביקה נחשב ליקר יותר מקפה רובוסטה. קפה ערביקה הוא זן שפירותיו נושרים מן העץ ונוצר תהליך של ריקבון בצורה מהירה ולכן פולי קפה למכונה זה מצריך טיפול מהיר וקטיף במועד מדויק.
רובוסטה
קפה הרובוסטה גדל באפריקה, וויטנאם וברזיל. מדובר על זן פחות עדין שפירותיו בגוון ירקרק והם בצורה מוערכת. כמות הקפאין כפולה מפולי ערביקה. אך הטעם של פולים אלו נחשב לעדין יותר.
תערובות קפה
כדי לספק קפה איכותי ומשובח נוהגים ליצור תערובות וסוגי פולי הקפה. התערובות מכילות את שני הזנים וזאת כדי לשלב תכונות וסגולות שונות משני סוגי הקפה. יש לציין כי הטעם של הקפה אינו נקבע רק מבחירת הזן, אלא גם מתהליך הקלייה והטחינה שלו המשפיעים אף הם על טעם הקפה.
השאירו פרטים להתאמת תערובת קפה עבורכם!