סוגי קפה
קפה הוא עץ שעליו גדלים פירות הקפה שהגרעינים שלהם, המכונים באופן שגוי "פולים" הם המקור למשקה הנמכר ביותר בעולם. קיימים זנים שונים של צמח הקפה במדינות שונות ברחבי העולם. מדובר בפול שממנו ניתן להפיק משקאות בדרכים שונות. סוגי הפולים השונים והשיטות השונות להפקת המשקה מובילים לכך שיש כיום מגוון רחב של משקאות מסוגים שונים. הכירו את חלקם במאמר הבא. ההבדלים בין המשקאות השונים נעוצים בפול עצמו וכן בשיטה בה מפיקים ממנו את המשקה. קיימות שיטות שונות שכל אחת מהן ייחודית ומשפיה בצורה משמעותית על טעם הקפה.
סוגי קפה מפנקים – מיני משקאות לגוף ולנפש
כוס קפה זה כבר לא רק כוס שתיה, כי אם חלק בלתי נפרד מסדר היום ופעולה שגרתית שמכניסה לחיי היום יום של אנשים רבים טעם ועניין. אי-אפשר שלא להכיר את סוגי הקפה השונים כמו קפה ירוק. אחרת נפספס.
- קפה טורקי - זה משקה הקפה הבסיסי והעתיק ביותר. מקור שיטה זו במזרח התיכון. בשיטה זו מפיקים מהפולים באמצעות כתישה ידנית במכתש ועלי אבקת קפה. את האבקה המתקבלת מבשלים בצורה מבוקרת בקנקן מיוחד שנקרא ג'זווה. כדי להצליח להפיק את הקפה נדרש ידע רב והרבה מיומנות. כיוון שתהליך הבישול גורם לכך שהשמנים הארומטיים יתנדפו. לא כל אח יודע כיצד לעשות זאת כראוי.
- קפה זה מכונה אצלנו גם קפה בוץ - הדרך הפשוטה להכנת קפה היא באמצעות חליטה של הפולים הטחונים במים. שיטה זו אינה מצריכה כלים מיוחדים וניתן לעשות את החליטה בכוס ממנה מתכוונים לשתות את הקפה. זו דרך פשוטה ובסיסית מאוד להכנת כוס קפה.
- קפה תימני לבן - מקור משקה זו בתימן כמו פולי קפה ערביקה. בגלל העובדה שקולים את הפולים זמן קצר יש למשקה צבע בהיר יחסית. לקפה מוסיפים זרעי תירס או חיטה קלויים, או תערובת של שניהם יחד. בגין כך הטעם והריח של הקפה חלשים. כמו כן מוסיפים לקפה תערובת תבלינים בשם חוואיג' זו מוסיפה לקפה חריפות.
- אספרסו - זו הדרך המתקדמת והמודרנית להכנת קפה. בשיטה זו מזרימים קיטור דרך אבקה של פולי קפה. במשך כעשרים שניות. את האבקה מכניסים לתוך מסננת שמותאמת למנה אחת של אספרסו. התוצאה הינה הפקת תמצית ארומטית וחזקה. מכונות הקפה עושות שימוש בטכניקה זו ומפיקות כוסות משקה איכותיות בעלות ארומה נפלאה. כמו כן קיימת שיטה ישנה יותר להכנת אספרסו.
- קפה ואקום - נקרא גם קפה סיפון. שמים גרגרי קפה בחלק העליון של הקנקן ומים בחלק התחתון ומחממים. המים שמתאדים יוצרים לחץ ודוחפים את שאריות המים אל החלק העליון של הקנקן. לאחר מכן מקררים את הקנקן. בגין הקירור נוצר וואקום ששואב את הקפה שנחלט אל החלק התחתון.
- אפוגטו - אפוגטו זהו משקה שמורכב מכדור גלידה וניל שעליו שופכים אספרסו חם. יש הקוראים לו גם קינוח מכיוון שאוכלים את כדור הגלידה עוד לפני שנמס לגמרי ולאחר מכן שותים את הקפה המעורבב עם שאריות הגלידה - תענוג לחך. מומלץ להוסיף בבתי קפה משקה מסוג זה לתפריט ולהשקיע בקניית מכונות גלידה מתאימות לצורך העיניין. את כל סוגי הקפה ומכונות לצורך הכנת כל סוגי הקפה העלו, רשת קפה עולה תוכל לספק לכם את כל אחת מהמכונות הללו וכמובן גם את הקפה. סוגי קפה שונים קיימים. מהו הקפה האהוב עליכם?
אם אתם אנשים של אספרסו - כנסו לקטלוג שלנו. תמצא שם רק סוגי קפה מהטובים בעולם
מעוניינים לנסות את סוגי הקפה שלנו? השאירו פרטים ומיד נחזור אליכם